giovedì 13 marzo 2014

Η Έκθεση στον Ταραντο της Μεγάλης Ελλάδας


«Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ»

ΣΤOΝ ΤΑΡΑΝΤΟ

Έκθεση Ιταλών και Ελλήνων φωτογράφων



O Τάραντος, η γνωστή παλιά πρωτεύουσα της Μεγάλης Ελλάδας, είναι ο δεύτερος σταθμός της περιοδεύουσας έκθεσης Ιταλών και Ελλήνων φωτογράφων με τίτλο «Η Ελλάδα και η Μεγάλη Ελλάδα». Η έκθεση, παραγωγής και επιμέλειας του Επίτιμου Προξενικού Γραφείου της Ιταλίας με έδρα στην Πάρο, με Επίτιμο Προξενικό Πράκτορα τον Αρχ. Βαζαίο Πετρόπουλο και εκπρόσωπο τον Πολ.Μηχ. Ιάκωβο Σκιαδά φιλοξενείται στον Ταραντο στην εκθεσιακό χώρο του Κλασικού Λυκείου «Quinto Ennio», όπου και εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014.

Παρόντες: Ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Συλλόγου “Dopolavoro Filellenico” Τζιανκάρλο Αντονούτσι, πολλά μέλη του Ελληνικού Συλλόγου του Τάραντο, η φωτογράφος Άννα Σβέλτο, η οποία με 5 φωτογραφίες εκπροσωπεί σε αυτήν την έκθεση την περιοχή του Τάραντο, ο Σχολικός Διευθυντής του Ταραντου καθηγητής Μάρκο Νταλμπόσκο, άλλοι καθηγητές, το προσωπικό του σχολείου, καθώς και τους μαθητές και τους γονείς τους και πολλοί πολίτες του Τάραντου.

Το γεγονός προβλήθηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης όπως Corriere del Giorno, TarantoOggi και La Gazzetta del Mezzogiorno και πολλές ηλεκτρονικές εφημερίδες όπως: 

ManduriaOggi (http://www.manduriaoggi.it/notizia.asp?idnews=25039)

Cosmopolismedia (
http://www.cosmopolismedia.it/categoria/9-cultura/5709-grecia-e-magna-grecia-in-mostra-con-taranto.html)

Segnourbano (
http://segnourbano.it/dopolavoro-filellenico.html)

Italiadellacultura (
http://taranto.italiadellacultura.it/eventi/mostre/fotografia/mostra-fotografica-5/?date=2014-03-07)

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων παρενέβη, με σύνδεση Skype, ο Πολ.Μηχ. Ιάκωβος Σκιαδάς ο οποίος έκανε μια μικρή διάλεξη για την έκθεση, μεταφέροντας επίσης, τους χαιρετισμούς του Προξενικού Πράκτορα Αρχ. Βαζαιου Πετροπουλου και της κας Αλίκης Κεφαλογιάννη, Διευθύντριας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Ιταλίας.

Έστειλαν τους χαιρετισμούς τους με e-mail για τα εγκαίνια, ο Δήμαρχος Πάρου Χρήστος Βλαχογιάννης, ο Δήμαρχος Αντίπαρου Γιάννης Λεβεντάκης, ο Δήμαρχος Σαντορίνης Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος και η Δημοτική Σύμβουλος υπεύθυνη για τον Πολιτισμού και τον Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης Κρήτης Πέπη Μαμαλάκη Μπιρλιράκη

Η περιοδεύουσα αυτή έκθεση έχει ως στόχο την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας ανάμεσα στην παράκτια Ελλάδα του Αιγαίου και την Μεγάλη Ελλάδα της Ιταλίας, καθώς και την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου και ανταλλαγών, του τουρισμού, του εμπορίου, καθώς και των επιστημονικών προγραμμάτων εθνικού ενδιαφέροντος, με την ενεργοποίηση φορέων των δύο περιοχών.

Συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Σταύρος Νίφλης, Κώστας Γρίσπος, Γιώργος Μέης, Γιάννης Σκουλάς, Σέρτζιο Μαρτούτσι, Φραντσέσκο Λαμάννα, Τζιουλιάνο Μοντερόσσο, Γιάννης Μπόβας, Μάκης Βόβλας, Νάνση Μόττα, Άννα Σβέλτο.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας συμμετέχει στην Οργανωτική επιτροπή της έκθεσης μαζί με το Ιταλικό Ινστιτούτο Πολιτισμού στην Αθήνα, την Ακαδημία Καλών Τεχνών «Pietro Vannucci», τον Ελληνικό Σύλλογο Φιλίας στην Περούτζια «Αλαρίκο Σιλβέστρι», την Ελληνική Κοινότητα Μπάρι, το Πανεπιστήμιο «Άλντο Μόρο» στο Μπάρι, το «Κέντρο για τη διάδοση της Ελληνικής γλώσσας και κουλτούρας Δημήτρης Γλάρος» στο Μπρίντιζι, τον Ελληνικό Σύλλογο στον Τάραντο, τον Δήμο Στρόνγκολι, τον Ελληνικό Σύλλογο Στενού της Μεσσίνα, την Αρχαιολογική Σχολή Κατάνιας, το Προξενικό Γραφείο Ιταλίας με έδρα την Πάρο.

Η έκθεση ήταν στην Περούτζια από 7 έως 14 Φεβρουαρίου, θα παραμείνει στον Τάραντο από 7 έως 14 Μαρτίου και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Μπρίντιζι από 21 έως 28 Μαρτίου, στο Μπάρι από 4 έως 11 Απριλίου, στην Στρόνγκολι από 18 έως 25 Απριλίου, στην Μεσσίνα από 2 έως 9 Μαΐου, στις Συρακούσες από 16 έως 23 Μαΐου, Αντίπαρο από 4 έως 13 Ιουλίου, Πάρο από 20 έως 30 Αυγούστου και στο Ιταλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα από 22 έως 29 Σεπτεμβρίου.

Οι βίντεο των εγκαινίων:


https://www.youtube.com/watch?v=8ETSs7oasGE&feature=youtu.be

 https://www.youtube.com/watch?v=Dx4hxdagnMc

 https://www.youtube.com/watch?v=wE7aQG3tJOU










Nessun commento:

Posta un commento

LA CANZONE DEL GRUPPO - ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ

Abbiamo scelto questa canzone perché in qualche modo ci rappresenta, anche se è una condizione piuttosto comune a molti nella nostra epoca. Anche noi quando dobbiamo riunirci, per un motivo o per l'altro, per impegni di uno o dell'altro, troviamo difficile se non impossibile incontrarci. Inoltre è cantata da un gruppo di bravi artisti affiatati che speriamo possano portare fortuna alla nostra associazione. Cliccando qui possiamo trovare il testo e la traduzione in italiano